S:t Jakob söker ny pastor och föreståndare

St Jakobs församling söker dig som vill bli vår församlingsföreståndare!

Vi ser fram emot att få möta dig som vill leda och inspirera vår församling. Vi ser dig som en engagerad medarbetare med förmåga att arbeta självständigt, men som också har både vilja och förmåga att arbeta i team och skapa goda relationer – med kollegor, församling och det omgivande samhället.

Vi är en församling inom Equmeniakyrkan med våra rötter i Metodistkyrkan. Församlingen har drygt 200 medlemmar och en vacker kyrka mitt i centrala Göteborg, ett stenkast ifrån Avenyn. Gudstjänsterna och musiklivet betyder mycket för oss och vi har en aktiv kör.

Vi har idag en pastor anställd på 75 % och en församlingsmusiker på 75 % men vi saknar en församlingsföreståndare som kan vara en sammanhållande kraft och vill leda församlingens utveckling.

Ett krav är att du är ordinerad pastor, i Equmeniakyrkan eller närliggande samfund, och har arbetat som pastor under några år. Vi räknar med att du är en god förkunnare, kreativ och med goda ledaregenskaper och administrativ vana. Vi önskar också att du är en person som kan inspirera till församlingens andliga växt och kan leda människor in i lärjungaskap. Vi hoppas att du är positivt inställd till att vara församling på nya sätt och har ett intresse för såväl utåtriktat arbete som diakonalt arbete.

Omfattning: Heltid eller deltid, efter överenskommelse
Start: Hösten 2018, efter överenskommelse

Se vår rekryteringsfilmen här

Frågor: Olle Kjernald, tel 0763-977474, olof@kjernald.com.

Ansökan: Till elisabeth.tullhage@telia.com senast 3 juni

Välkommen att läsa mer om vår församling på www.stjakob.se

 

Dela.