Backgroound Image

Soul Children!

En ny verksamhet för ”tweens” i S:t Jakob:

Vad är Soul Children?
I Soul Children involverar vi hela oss själva när vi samlas. En övning innehåller förstås att vi sjunger tillsammans, men även rörelse är en del av vårt kreativa uttryck. Vi vill också vara en trygg och god gemenskap där alla blir sedda. Därför ägnar vi ofta tid till att göra någon kul aktivitet, lek eller att skapa något tillsammans. Varje övning har vi också något viktigt tema som vi pratar om i en andakt.

Soul Childrens historia
Soul Children är en växande internationell körrörelse för tweens som sjunger gospel, rock, pop, soul, R`n B och liknande musik. Tweens är åldersgruppen ”in between” barn och tonår som idag talas om som den nya tonårsåldern. Soul Children-rörelsen finns för att möta 10-16 åringar genom musik som de känner igen sig i.

Med inspiration från körledaren Walt Whitmans mångåriga arbete med ”The Soul Children of Chicago” startade Ragnhild Hiis Ånestad upp ”Oslo Soul Children” 2001. Oslo Soul Children har sedan dess kommit att bli pilotkör för Soul Children som idag är en stor kör-rörelse med över 200 anslutna körer i Norge och över 100 i andra länder.

2014 etablerades Soul Children i Sverige genom Salt -Barn och unga i EFS som huvudman och idag finns det drygt 40 körer i Sverige. Rörelsen är ekumenisk och finns representerad i flera samfund. Från och med 2017 är Equmenia med som samarbetspartner för Soul Children vilket betyder att det är lättare för Equmenia-föreningar att starta en kör och bli en del av ”Soul Children-familjen.”

På hemsidorna www.soulchildren.se och www.soulchildren.no kan du läsa mycket mer om Soul Childrens historia, metod, vision och värdegrund.

Gothia Soul Children – en famn för unga mitt i stan
Vår musikpedagog Andreas kommer att vara huvudansvarig körledare. Andreas har arbetat med Soul Children i flera år och varit engagerad både som körledare i Torslanda Soul Children och som pionjär för konceptet i Sverige. Andreas var kapellmästare under Göteborg Soul Children festival som arrangerades första gången 2017 i Göteborg med över 350 medverkande.

Varje Soul Children-kör har sitt ortsnamn i tillägg för att markera att man är en del av ett stort nätverk av syskonkörer. När Soul Children nu startar i S:t Jakob, mitt i Göteborg har kören fått det unika tilläggsnamnet ”Gothia”. Detta har vi önskat för att signalera att vi vill erbjuda en stor samlande famn för tweens i city, såväl som från runt om i Göteborgsområdet.

Inom Soul Children finns möjlighet att etablera utökade grupper för barn i yngre åldrar (”Soul Kids”) och äldre ungdomar (”Soul Teens”). Initialt kommer vi i S:t Jakob att att fokusera på tweensåldern i denna fas av arbetet, med sikte på att kunna bredda arbetet i framtiden.

Om du är nyfiken på Soul Children, tveka inte att kontakta vår körledare Andreas på andreas@stjakob.se eller 0735-168646

 

Från Soul Children festivalen i Betlehemskyrkan 2017: