Backgroound Image


Vad är Soul Children?

Mer än en vanlig kör! I Soul Children involverar vi hela oss själva när vi samlas. En övning innehåller förstås att vi sjunger tillsammans, men även rörelse är en del av vårt kreativa uttryck. Vi vill också vara en trygg och god gemenskap där alla blir sedda. Därför ägnar vi ofta tid till att göra någon kul aktivitet, lek eller att skapa något tillsammans. Varje övning har vi också något viktigt tema som vi pratar om i en andakt.

Soul Childrens historia
Soul Children är en växande internationell körrörelse för tweens som sjunger gospel, rock, pop, soul, R`n B och liknande musik. Tweens är åldersgruppen ”in between” barn och tonår som idag talas om som den nya tonårsåldern. Soul Children-rörelsen finns för att möta 10-16 åringar genom musik och kreativa uttryck som de känner igen sig i.

Med inspiration från körledaren Walt Whitmans mångåriga arbete med ”The Soul Children of Chicago” startade Ragnhild Hiis Ånestad upp ”Oslo Soul Children” 2001. Oslo Soul Children har sedan dess kommit att bli pilotkör för Soul Children som idag är en stor kör-rörelse med över 200 anslutna körer i Norge och över 100 i andra länder.

2014 etablerades Soul Children i Sverige genom Salt -Barn och unga i EFS som huvudman och idag finns det drygt 40 körer i Sverige. Rörelsen är ekumenisk och finns representerad i flera samfund. Från och med 2017 är Equmenia med som samarbetspartner för Soul Children vilket betyder att det är lättare för Equmenia-föreningar att starta en kör och bli en del av ”Soul Children-familjen.”

På hemsidorna www.soulchildren.se och www.soulchildren.no kan du läsa mycket mer om Soul Childrens historia, metod, vision och värdegrund.

Gothia Soul Children – en famn för unga mitt i stan
Vår vision är att vara och växa till en trygg gemenskap och en inspirerande kör för unga mitt i Göteborg. Varje Soul Children-kör har sitt ortsnamn i tillägg för att markera att man är en del av ett stort nätverk av syskonkörer runt om i världen. Vår Soul Children-kör – mitt i Göteborgs stadskärna har fått tilläggsnamnet ”Gothia”. Detta signalerar att vi vill erbjuda en stor samlande famn för tweens i Göteborg city, såväl som från runt om i Göteborgsområdet. Varmt välkommen att hänga på var du än bor!

Inom Soul Children- konceptet finns även möjlighet att etablera grupper för barn i yngre åldrar (”Soul Kids”) och äldre ungdomar (”Soul Teens” 16-20 år). I Gothia Soul Children fokuserar vi just nu främst på tweensåldern 10-16 år (från fyran upp till 9:an, med sikte på att i framtiden kunna bredda arbetet till fler åldersgrupper.

Andreas Nordanstig heter vår huvudansvariga körledare. Andreas är musikpedagog och har arbetat med Soul Children i flera år och varit engagerad både som körledare i Torslanda Soul Children och som pionjär för konceptet i Sverige. Som kuriosa kan nämnas att Andreas var kapellmästare under Göteborg Soul Children festival som arrangerades första gången 2017 i Göteborg med över 350 medverkande. 2018 drog han igång Gothia Soul Children i S:t Jakobs kyrka, där han också arbetar som församlingsmusiker.

Mari Frigell heter vår sociala ledare. Mari är bl.a. socionom och en fena på att hitta på kreativa grejer.
Marcus Olson heter vår ”kaplan”. Marcus jobbar som gatupastor i Equmeniakyrkan och brukar vara med oss varannan vecka. Ibland är även Maria eller Henrik med som också är pastorer i S:t Jakobs kyrka.

Om du är nyfiken på Soul Children, tveka inte att kontakta vår körledare Andreas på andreas@stjakob.se eller 0735-168646

Från Soul Children festivalen i Betlehemskyrkan 2017:

Vi genomför våra kulturarrangemang
i samarbete med studieförbundet Bilda