Om S:t Jakob

Välkommen hit! 

Detta är S:t Jakobs kyrka byggd 1928

S:t Jakobs församling bildades 1889 och tillhörde Metodistkyrkan i Sverige. Nu är den en del av Equmeniakyrkan i Sverige. Se nedan.

Metodismen började som en väckelserörelse inom den engelska kyrkan med bröderna John och Charles Wesley. Den kom till Sverige vid mitten av 1800-talet med bland andra sjömän som mött denna fria kyrka i USA. De första församlingarna bildades i Stockholm och Göteborg 1868.

Kyrkobyggnaden är exempel på nordisk klassicism. Den stora altartavlan är målad av Joël Mila, konstnär och medlem av församlingen under sin livstid. Förutom kyrka och kapell finns också en församlingsvåning i källarplanet.

Alla är välkomna att besöka S:t Jakobs kyrka och delta i alla möten och verksamheter. Ring eller maila oss om du undrar om något eller vill träffa någon:
031-711 37 00
info@stjakob.se

S:t Jakobs kyrkaIMG_0111 (1)

 

Vad är Equmeniakyrkan?

Equmeniakyrkan är en ny kyrka i vårt land som bildades av Metodistkyrkan, Svenska Missionskyrkan och Svenska Baptistsamfundet år 2011. 

I juni 2012 hölls den första kyrkokonferensen i Linköping. Equmeniakyrkan består av ca 800 församlingar med tillsammans ca. 76 000 medlemmar.

Kyrkoledare är Lasse Svensson, tidigare pastor i S:t Jakobs församling. Biträdande kyrkoledare är Sofia Camnerin och Olle Alkholm.

Equmeniakyrkan har som vision att vara ”En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar -mig, dig och världen”

Läs mer på www.equmeniakyrkan.se

 

S:t Jakobs kyrka